Powered By Blogger

luni, 28 martie 2011

Religie si politica

Omul din timpuri indepartate avea o dorinta de sacralitate in a incerca sa "relege" ceea ce pierduse candva si anume relatia cu divinitatea. Astfel in numele religiei se faceau sacrificii umane ceea ce este un non-sens intrucat sacrificiul anuleaza existenta creatiei, insa acest lucru s-a inradacinat profund in structura umana. Cu timpul religiei s-a facut concurenta odata cu aparitia statului si de la Aristotel stim ca omul este un animal politic adica isi cauta interesul indiferent de consecinte. Daca in religie am avut mai apoi inchizitie, excomunicare, ardere pe rug in politica a aparut sclavie, vasalitate, exploatare, dizidenta, rasism si mai ales coruptie. Omul pus acolo sus la nivel politic crede ca merita asta pentru ca are valoare si prin urmare are un drept divin de a face ceea ce crede in folosul sau si mai putin pentru cei pe care-i reprezinta. Nu e de mirare ca lipsa valorilor a secatuit atat religia cat si politica si a te aventura intr-o directie sau alta implica anumite riscuri in a-ti pierde identitatea. Cum omul se considera cea mai adaptata fiinta animala a plantei vom continua sa vedem noi schimbari comportamentale cu tenta autodistructiva de tip alienare si poate ca doar 21.12.2012 va aduce "relegarea" sacra a armoniei vietii politice.

duminică, 13 martie 2011

Cutremur

N-am sa vorbesc de ce s-a intamplat in Japonia caci cuvintele sunt de prisos ci doar incerc sa fac o analogie existentiala. Si anume nevoia de cutremur a fiintei umane care sa se scuture de cotidian si sa-si deschida noi orizonturi asupra vietii sale sau precum noul salut al Japoniei "capul sus" sa stie sa o ia de la capat cu incredere si speranta. Suntem datori fata de aceasta efemera existenta sa ne alegem destinul fie el si unul sinuos dar care sa ne spuna ca suntem vii, activi si nu prizonieri ai lumii altora care ne permite doar sa supravietuim. Desigur cutremurul material este zguduitor si devastator pe plan local insa cel uman-interior poate sa schimbe soarta intregii omeniri pentru o buna perioada de timp. Mai mult ca oricand azi este nevoie de un lider sau chiar lideri caci pozitia de mascul alpha este in suferinta si este o consecinta a crizelor de valori. Sau sa fie oare nevoie de o revolutie (cutremur) sexuala in care rolul primordial sa-l joace femeia? Cu siguranta raspunsul il vom sti cat de curand - cativa ani- poate chiar dupa 21.12.2012

marți, 8 martie 2011

Ziua femeii

Desi se poate spune ca 8 Martie a constituit o zi victorioasa de emanicipare si egalitate a femeii, cu noile trenduri se poate spune ca femeia incepe incet incet sa-si piarda din feminitate. Cu alte cuvinte se maculinizeaza si culmea incep sa evite/ agreseze partea masculina. Astfel vedem tot mai des femei tinanadu-se de mana transmitand mesaje din priviri afective sau femei provocand sexual. Martie este o luna speciala in care femeia doreste senzatii tari- de la programe de striptease masculin pana a se simti dorita, iubita si adorata. Apoi totul intra in cotidian si doar posibilitatile financiare sa permita perpetuarea lor. Dorinta de a iesi din anonimat evidentiaza starea de frustrare si subjugare a femeii din Romania precum si putinele solutii de a te simti cu adevarat femeie. Caci lipsa de afectiune a barbatului fata de ea o va face sa caute si mai mult extremele firii sale.

vineri, 4 martie 2011

Armonie vie

Omul nu este robot sau daca s-a obisnuit in niste concepte atunci incepe sa devina si de aceea am cautat sa-l impart in cele patru tipuri. Totusi prin interactiunile pe care le are se contamineaza astfel incat nu putem vorbi de omul de tip pur - pamant, apa, aer, foc- insa ritmul trepidant al vietii il alieneaza uitand sa dea valoare vietii sale.
Omul ar trebui sa se uite pe sine pentru a accede la viata insasi caci cantonat in rutina zilnica pierde esenta vietii si anume bucuria de a trai in armonie cu cei din jur, cu natura, cu profesia sa. A te identifica cu scopul vietii tale in care sa vezi placerea, bucuria si fericirea in orice lucru fie el si marunt insa trait la intensitate optima iti va permite sa treci prin vicisitudinile vietii fara nici o temere. Chiar daca vei intalni dusmani, invidie, barfa aceste lucruri nu te vor afecta intrucat cunoscand felul oamenilor le vei putea arata fata intunecata a chipului si gandurilor lor si daca acestia vor putea intelege mai multe despre ei va exista speranta ca vor pasi pe un nou drum. In a sti care le este rostul benefic in lume. Cum insa nimeni nu este perfect si totul este perfectibil nici tu omule armonios nu uita ca important este sa-ti continui drumul.