Powered By Blogger

duminică, 24 aprilie 2011

De Pasti!

Moise a reusit sa scoata din Egipt pe cei de acelasi neam ducandu-i spre taramul fagaduintei prin pribegie timp de 40 de ani iar cei plecati s-au indoit mereu de acest loc. De aceea doar nou nascutii au avut parte de acest pamant.  Religia a aparut ca sa "relege" relatia pierduta cu Dumnezeu odata cu aparitia pacatului si prin faptul ca nu a fost sustinuta intelectual omenirea a avut de suferit. Iisus a murit pe cruce din dorinta liberului arbitru de a decide asupra sa si de a elimina spiritul de turma. Si el s-a indoit pe cruce ca este Fiul Domnului si deasemenea a vrut sa relege un nou contract al omului cu Divinitatea numai ca de 2000 de ani noi oamenii ne cramponam intelectual si ne indoim de succesul ei. Atrasi de Eul fizic si cel social il vedem lipsit de importanta pe cel spiritual cel care de fapt da viata lucrurilor. Caci adesea spunem "are spirit de observatie" , "dispune de simtul umorului", "are spirit antreprenorial", etc., este tocmai acest mecanism ce cauta sa ne scoata din randul umanitatii conventionale si sa ne redea sensul profund al existentei umane: ACELA DE A PASI CU INCREDERE SI SPERANTA PRIN DRAGOSTE DE PE PAMANTUL IGNORANTEI PE CEL AL RENASTERII SI NOILOR DESCOPERIRI.

miercuri, 13 aprilie 2011

OZN

S-a dat publicitatii de catre un fost FBI- ist ca evenimentul Roswell a existat cu adevarat si ca nu suntem singuri in acest univers, ceea ce este bine caci singuratatea te omoara. Problema este cum ne vom intelege cu ei caci nu reusim intre noi pamantenii sa rezolvam divergentele si disensiunile existentiale dar cu cineva care a trait altfel decat pe Terra? Avem oare toleranta si intelegerea necesara sa preluam valorile lor daca acestea ar fi mai bune? Si cine hotareste ca aceste valori sunt mai bune? Sa fie cumva explozia de tehnologie efectul descifrarii informatiilor OZN-urilor prabusite? Nu cumva OZN  este de fapt o prescurtare a OM ZANATIC si NEBUN?
Imaginatia omului este necesara pentru evolutie si actioneaza sporadic din care cauza  nu-si rezolva si problemele interne gaunoase. Tocmai pentru ca viata este efemera si nu are rost sa-ti bati prea mult capul ci sa actionezi oportunist.