Powered By Blogger

joi, 13 ianuarie 2011

Cand 1 si cu opusul sau(-1) nu fac 0(zero)

Viata omului este departe de a fi o stiinta exacta astfel incat rareori putem vorbi de calcule matematice sau cu alte cuvinte o reteta a succesului, a fericirii este proprie, individuala si inadecvata altei persoane.
Extremele se atrag pare a spune acest titlu ales in care rezultatul este departe in a exprima non-valoarea, nulitatea ci mai degraba sublimul, dragostea caci cifra zero exprima perfectiunea, inseamna acumularea energiei gata sa erupa caci dincolo de zero(nimic) este totul.
Aceste valori opuse sunt precum privitul in oglinda unde chipul nostru se proiecteaza dincolo de oglinda cautand totodata sa ne incurajeze sau imi aminteste de Ghilgames si Enkidu- opusi ca fire si totusi prieteni. Spargerea oglinzii si moartea lui Enkidu seamana cu trezitul la realitate, a cautarii de sine, a non-valorii, a riscurilor catre un scop nestiut.
Pana cand vei reusi sa gasesti o noua oglinda, un nou prieten, iar atunci cand vei reusi sa treci peste egoismul tau, peste nelinistile tale vei putea sa descoperi IUBIREA - acest rotund perfect.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu