Powered By Blogger

duminică, 2 ianuarie 2011

Desteapta-te romane- scurt comentariu

Ca in fiecare an ma apuca un alean de draga noastra tarisoara ce toti o fac de ocara.
Iata ca noi romanii suntem intr-o coma prelungita de nici dupa 21 de ani nu am reusit sa ne trezim cauza fiind culmea "barbarii de tirani", adica strainii, vecinii, FMI, UE.
Cu puterea de a renaste stam cam prost astfel ca vom fi constant la cheremul altora si poate ca doar blestemele sa-i ajunga pentru ne satisface frustrarile si atingerea obiectivelor. Am ramas o tara arhaica unde mai nou prezicatorii, ghicitorii etc., au ajuns in codul ocupatiilor de munca ceea ce-mi aduce aminte de Pacala care folosea pacalitorul pentru pacaleli.
Trist ca in plin secol XXI nu am reusit sa ne debarasam de vechile metehne numite amagiri ale constiintei, credinte apuse ale lipsei de curaj si incredere in fortele proprii.
Cat priveste unirea in cuget si simtiri exprima atat de fidel falsul patriotism al existentei politicii romanesti, una pusa pe capatuiala in folosul propriu. Iar faptul ca indemnul "acum ori niciodata" demonstreaza cumva ca mizam totul pe o singura carte, este doar o noua amagire romanul fiind adesea catalogat ca fiind frate cu dusmanul, caci capul plecat sabia nu-l taie.

2 comentarii: