Powered By Blogger

joi, 28 octombrie 2010

Televiziunea- dragostea mea

Aparut ca o minune a stiintei si superior radioului caci dupa cum se stie oamenii gandesc in imagini, televiziunea s-a dorit a fi un mijloc de diveritisment ieftin si accesibil tuturor in cadrul confortabil al caminului. Practic si oamenii singuri pot spune ca au posibilitatea sa fie alaturi de cineva care le vorbeste.
S-a generat astfel o intreaga industrie si multitudinea de posturi de televiziune aparute se intreceau sa ofere solutii diverse in petrecerea timpului liber. Nici macar vreodata nu s-a luat in calcul posibilitatea ca acele informatii de tip stiri, imagini sa fie manipulatoare catre o anumita cauza. Omul le-a inghitit pe toate si a reactionat emotional fara a verifica daca informatiile transmise sunt adevarate. Sub impulsul vocea televiziunii, vocea lui Dumnezeu omul s-a lasat prada iratiunii trasate de altii, s-a trezit ca este ghidat neuronal catre o directie propusa si emotional impusa de catre altii astfel ca el ,OMUL a fost absolvit de liberul arbitru, de simplu cugetator. Ganditorul de la Hamangia ar deveni un revolutionar al gandirii in zilele noastre si poate ca ar fi un inadaptat al vietii cotidiene. Oameni lipsiti de valoare sau cu o expertiza indoielinica se perinda prin fata camerelor intr-un non-sens existential al omului de a fi si doar existential in ceea ce priveste televiziunea sau a omului ajuns vedeta. Pentru ca ea va dainui si va fi din ce in ce mai agresiva in imagini, in limbaj ajutata de stiinta si de idoli adica de aceia la care speram in copilaria noastra sa avem si sa devenim.
Miracolul cutiei negre de a descifra misterele "accidentelor" vietii cotidiene constituie premisele aparitiei unei gauri negre care ne inghite fara scapare. Poate ca o sansa exista - telecomanda si libertatea de miscare fizica si intelectuala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu