Powered By Blogger

vineri, 29 octombrie 2010

Resurse umane de criza

Azi am fost sunat pentru a fi invitat la un interviu de angajare. Cum am intrat in dialog telefonic cu cea care iata este interfata cu posibilul viitor angajat mi s-a specificat cand sa ma prezint pentru interviu fara a ma intreba daca pot fi disponibil la acea data si ora. Acest lucru - nu puteam fi prezent la termenul propus - a contrariat-o si a spus ca va reveni cu un telefon ceea ce ma indoiesc nu ca as fi un pesimist. O dovada ca in vremuri de criza nu trebuie sa mai ai pretentii ci doar sa te bucuri ca iti poti gasi un loc de munca?
Pentru multi angajatori angajatii sunt simple numere gata oricand sa fie sacrificate prin disponibilizare fara o evaluare precisa si adecvata. Iar in ceea ce priveste posibilii angajati acestia sunt alesi dupa criterii personale nicidecum pe baza unei strategii.
O vorba din popor spune ca omul sfinteste locul deci este o masura a tuturor lucrurilor bine facute si aranjate corespunzator insa replica s-a schimbat si anume ca nimeni nu este de neinlocuit astfel ca la ceea ce ti-ai propus sa faci ca firma o poti realiza in 3 sau in 5 ani  desi ti-ai propus intr-un termen mai scurt si nu se stie cu ce eforturi. Practic ce vreau sa spun este ca totul se realizeaza la intamplare si noroc si sub deviza Doamne-ajuta incercam marea cu degetul. Nu e de mirare ca iata cei de la FMI devin sceptici in ceea ce priveste evolutia economiei romanesti pentru ca atata timp cat un om se incapataneaza sa fie inflexibil la diferite propuneri, ca nu-l intereseaza de viitorul firmei sale decat de a fi oportunist, devine de-a dreptul firesc sa apelezi la oameni de conjunctura care sa-ti salveze imaginea. Pana si istoria va face eforturi sa inteleaga acest haos existential economic in care omul a devenit un simplu numar, un fel de detinut intr-o inchisoare fara gratii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu