Powered By Blogger

luni, 1 noiembrie 2010

Mancare si bautura

Vedem din zi in zi oameni supraponderali, aglomeratie la supermarketuri si fast food-uri, cosuri pline-semn ca romanul inca o duce bine in prosperitate gastronomica. Insasi noile date reliefeaza aceste aspecte ale starii de sanatate bulimica a poporului. Stateam si ma intrebam care sa fie cauza acestei prea indestulari. Raportat la animalele carnivore, acestea dupa un ospat consistent iau o pauza caracterizata prin odihna si lene de cel putin o saptamana fara a mai fi interesate de hrana. Romanii sunt insa dornici de petreceri gastronomice continue materializate prin gratare si alcool adica reteta perfecta de antisanatate. Revenind la intrebarea ce-mi tine neuronul activ pot spune ca am ajuns la cateva concluzii si anume:
1. Mancarea asigura romanului buna dispozitie si confort- este doar prima etapa a trebuintelor lui Maslow
2.Este un mijloc ieftin de a inlocui alte activitati mai utile, adevarat sport national- este mai comod si accesibil
3 Evidentiaza starile depresive de stari emotionale refulate- conflicte calmate gastronomic
4 Este un mod de a fi a noii viziuni despre om- si Buddha era gras ceea ce exprima bogatie si spiritualitate.
Desigur in aceasta categorie nu includ anorexicii sau cei care se infometeaza pentru a arata bine, acestia fiind o categorie aparte. Cert este ca sub impulsul unor dorinte fiziologice de placere gustativa eforturile de suferinta ce apar cu inaintarea in varsta vor fi direct proportional. A fi echilibrat tine pana la urma si de spiritul crestinesc din ce in ce mai secatuit. Spiritul lui Bachus e mai puternic caci stia Deceneu pentru ce sa arda viile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu